Παρακολούθηση συνεδρίου: Οδηγίες σύνδεσης στο Second Life


Οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχοντες του διαδικτυακού Συνεδρίου «Φύλο και Επιχειρηματικότητα» μπορούν να το παρακολουθήσουν στο secondlife στη διεύθυνση Alice%20Academy/152/38/31
Για να ανοίξει ο σύνδεσμος θα πρέπει ο χρήστης να έχει εγκατεστημένο στον υπολογιστή του το πρόγραμμα Second Life Viewer, που είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση
 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών
Φύλο & Νέα Εκπαιδευτικά και Εργασιακά Περιβάλλοντα
στην Κοινωνία της Πληροφορίας
Μάθημα: Φύλο, Απασχόληση και Επιχειρηματικότητα

Διδάσκοντες:
Περσεφόνη Φώκιαλη - Αναστάσιος  Βασιλειάδης
 17 Ιουνίου 2013
Δελτίο Τύπου
2ου Συνεδρίου για το "Φύλο και Επιχειρηματικότητα" στον εικονικό κόσμο
Οι φοιτητές και φοιτήτριες του μεταπτυχιακού προγράμματος «Φύλο και Νέα Εκπαιδευτικά και Εργασιακά Περιβάλλοντα στην Κοινωνία της Πληροφορίας» του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνουν Διαδικτυακό Συνέδριο με θέμα «Φύλο και Επιχειρηματικότητα» στον εικονικό κόσμο Second Life (SL), την 29η Ιουνίου 2013, ημέρα Σάββατο και ώρα από 15.00 έως 20.00.

Γενικές πληροφορίες μαθήματος - Κεντρική εργασία - Συνέδριο

Το εαρινό εξάμηνο θα εστιάσουμε σε ζητήματα τα οποία σχετίζονται με τις έμφυλες διαφορές στο πεδίο της απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας. Όπως συζητήσαμε στη δια ζώσης συνάντηση και όπως φαίνεται στο syllabus σε αυτό το εξάμηνο θα εκπονήσετε μία ομαδική εργασία η οποία θα σχετίζεται με τo Φύλο, την απασχόληση ή και την επιχειρηματικότητα.
Η εργασία θα είναι ομαδική και προτείνεται η κάθε ομάδα να αποτελείται από 2-3 άτομα. Kάθε ομάδα θα προβεί στην επιλογή ενός θέματος που σχετίζεται με τις διαφορές των δύο φύλων στην απασχόληση και στην επιχειρηματικότητα και θα καταγράψει το θεωρητικό πλαίσιο του συγκεκριμένου ζητήματος. Ενδεικτικά ζητήματα για τις έμφυλες διαφορές στην απασχόληση και την επιχειρηματικότητα είναι:

Χρονοδιάγραμμα Υλοποίησης εργασίας

30 Ιουνίου: Παράδοση εργασιών στη moodle
15 Ιουνίου: Αποστολή των παρουσιάσεων στον Κο Ταψή (έως 10 λεπτά παρουσίαση και έως 15 διαφάνειες)
01 - 15 Ιουνίου: Συγγραφή της εργασίας (Συμπεράσματα- Τελικό φινίρισμα - διόρθωση του θεωρητικού πλαισίου με βάση τα αποτελέσματα)
01-30 Μαϊου: Συλλογή Δεδομένων - Συγγραφή εργασίας (Μεθοδολογία - αποτελέσματα)
15 - 30 Απριλίου: Ανάπτυξη του ερευνητικού εργαλείου - Πιλοτική εφαρμογή - Προσδιορισμός του τρόπο ανάλυσης των αποτελεσμάτων
01- 15 Απριλίου: Συγγραφή θεωρητικού πλαισίου - Ερευνητικά ερωτήματα - Υποθέσεις έρευνας (ανάλογα με την πρόοδο του μαθήατος Στατιστική)

Βήματα δημιουργίας εικονικού συνεδρίου


1. Καθορισμός προσκεκλημένων (ενημέρωση, προσκλήσεις, e-mail, επιβεβαίωση για την συμμέτοχη – καθορισμός χρονικού περιθωρίου συμμετοχών)
2. Καθορισμός διαφοράς ώρας
3. Δημιουργία προγράμματος του συνεδρίου και καθορισμός υποθεμάτων ανάλογα με τις συμμέτοχες και το αντικείμενο τους (π.χ. εκπαίδευση-τέχνη εκπαίδευση-ΤΠΕ).
4. Προετοιμασία και δοκιμές για το στήσιμο του συνεδρίου
5. Συγχρονισμός δραστηριοτήτων των διασκέψεων (ποιος μιλά και πότε).
6. Διασφάλιση ευρυζωνικότητας